3,7 millió forint értékben adományozott orvosi műszereket és berendezéseket a VIDEOTON

2020.06.22.
2021.02.22.
A VIDEOTON felelős vállalatként átfogó támogatási programot indított a koronavírus-járvány által érintett egészségügyi intézmények támogatására. A kezdeményezés mostani lépéseként 3,7 millió forint összértékben orthopédiai traumatológiai műtéti motort, hidraulikus fürdető ágyat valamint tubuláris betegmozgató lepedőket ajánlott fel a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak és a marcali Dr. Szaplonczay Manó Integrált Kórházegységnek a kaposvári tagvállalat.

Az egészség mindenkinek szívügye ezért a legnagyobb ipari foglalkoztató kiemelt céljának tekinti a gyógyító munka támogatását. A kórház vezetőségével egyeztetve igyekeztek olyan orvosi területeket segíteni, amelyek sok beteg ellátását biztosítják és ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra.

A speciális motort Kaposváron a kórház központi műtőjében használják majd traumatológiai és ortopédiai sebészeti eljárások során, míg a fürdető ágy a lepedőkkel együtt a marcali egységbe kerül, megkönnyítve az ápolók munkáját elsősorban a krónikus osztályokon.

A VIDEOTON tagvállalat ügyvezetői a cég valamennyi munkatársa nevében hálájukat fejezték ki az egészségügyben szolgálatot teljesítőknek, valamint mielőbbi felépülést kívántak a kórházban gyógyulóknak.

Pálca Levente az átadó során azt is elmondta, hogy vállalati társadalmi felelősségvállalás stratégiában kiemelt helyen szerepel a Kaposi Mór Oktató Kórház most megvalósult támogatása. A jelenlegi fejlesztés során átadott eszközök az elsődleges célt, a betegellátás színvonalának emelését szolgálják. A vállalat és a kórház között szoros a kapcsolat, így a cég számára természetes, hogy segíti az intézményt, mikor annak erőforrásait a vírus elleni küzdelemre kell összpontosítania.

“Legnagyobb ipari munkáltatóként nemcsak a koronavírus-járvány idején, hanem a távolabbi jövőben is szívügyünk marad városaink Kaposvár és Marcali közösségének támogatása.” - hangsúlyozta a vállalat társügyvezetője Fábián Balázs.

A VIDEOTON Vállalatcsoport a járvány kritikus szakaszában is segítette a frontvonalban lévő egészségügyi intézményeket: májusban non-invazív lélegeztetőgépeket, maszkokat és egyéb eszközöket adományoztak a Fejér Megyei Szent György Kórháznak és a Dél-Pesti Centrumkórháznak (bővebben), emellett mérnöki és gyártási kompetenciáját felhasználva közreműködött további védőeszközök és a hozzájuk tartozó alkatrészek fejlesztésében és gyártásában (bővebben).

Az orvosi műszereket és berendezéseket Fábián Balázs és Pálca Levente ügyvezetők, valamint Gerber András szenior igazgató adta át Dr. Papp Erzsébetnek, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatójának, és Dr. Füle Attilának, a marcali kórházegység vezetőjének.